Δράσεις Μουσικού Σχολείου στη διάρκεια της καραντίνας…

Δράσεις Μουσικού Σχολείου στη διάρκεια της καραντίνας…

Στις 19/12/2020 έγιναν οι Αγώνες «Διαδικτυακού Σκάκι» με την ονομασία «Χριστουγεννιάτικο Παγκρήτιο Μαθητικό Τουρνουά Σκάκι» για μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων.
Από το Μουσικό Γυμνάσιο συμμετείχε ο μαθητής της Α΄Γυμνασίου Βαμιεδάκης Απόστολος ο οποίος σημείωσε 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Επίσης το σχολείο μας συμμετείχε στο Μαραθώνιο Γυμνασίων που έγινε την Κυριακή 3/1/2021 με την ονομασία «Περπατώ/τρέχω – μαζεύω χιλιόμετρα για καλό σκοπό»με τις μικτές ομάδες μαθητών-τριων (όπως προέβλεπε ο κανονισμός)”Μουσικοί Αγωνιστές” , “Γρήγορες Νότες” , “Τρεχάμενοι επί Πανδημίας” , “Ταχύτατοι Καταστροφείς” , “Βάγγο” , ” Έτοιμοι για τρέξιμο” και “Κλίμακα Φόρτε”.

Η ομάδα “Τρεχάμενοι επί Πανδημίας” ανακηρύχθηκε πρώτη συγκεντρώνοντας 108,16 χιλιόμετρα και την αποτελούσαν οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου Κουκούλη Μαριλένη (17,72χλμ) , Μισιριώτη Μαρία – Ηρώ (15,56χλμ) ο μαθητής της Β΄ Γυμνασίου Γουνάκης Μάριος (30,31χλμ) και οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου Μπιστόλας Δημήτριος (20,30χλμ) και Παλιεράκης Ραφαήλ (24,27χλμ).

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν η κινητοποίηση των μαθητών να βγουν έξω να περπατήσουν ή να τρέξουν έτσι ώστε να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές συνέπειες του εγκλεισμού τους, λόγω τον περιοριστικών μέτρων του COVID 19. Επίσης, η δράση είχε και ένα φιλανθρωπικό σκοπό γιατί για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν οι μαθητές μαζεύτηκαν χρήματα τα οποία θα δοθούν σε ένα κοινωφελές ίδρυμα, από τον Δήμο Ρεθύμνου.