Εόρτια Μουσικών Σχολείων 2016

Στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου ανατέθηκαν φέτος, από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, τα «Εόρτια 2016», η συνάντηση δηλαδή των Μουσικών Σχολείων ανά γεωγραφική περιφέρεια.

Τα Μουσικά Σχολεία Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου ενώνουν τις δυνάμεις τους λοιπόν σε μια κοινή συναυλία τριών φόρτε fff τη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 και ώρα 18.00 το απόγευμα στο Θεατρικό Σταθμό Ηρακλείoυ.

Το Σχολείο υποδοχής και διοργάνωσης, το Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, αφιερώνει τη συναυλία στους πρόσφυγες και στο «Χαμόγελο του παιδιού».

Σε συνεργασία με το «Συντονιστικό Κρήτης για τους σφυγες ﷽﷽﷽Πρόσφυγες» και το   «Χαμόγελο του παιδιού», είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα αλλά και αναλώσιμα, είδη καθαρισμού, είδη διαβίωσης, είδη προσωπικής υγιεινής), θα συγκεντρωθούν στον Θεατρικό Σταθμό την ημέρα της εκδήλωσης και θα διανεμηθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια.

Στη συναυλία συμμετέχουν Ορχηστρικά και Φωνητικά σύνολα των Μουσικών Σχολείων Χανίων, Ρεθύμνου (το οποίο γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια λειτουργίας του) και Ηρακλείου.

Η δράση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης.

Συνδιοργανωτές είναι το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Μουσικών της ΠΔΕ Κρήτης, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το «Συντονιστικό Κρήτης για τους Πρόσφυγες». Αρωγοί είναι η Περιφέρεια Κρήτης,  ο Δήμος  Ηρακλείου, ο Δήμος Χερσονήσου και ο Κρητικός Φούρνος ενώ Χορηγός Επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ