Το τελευταίο βιβλίο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου θα μεταφερθεί από 1000 μαθητές στη νέα βιβλιοθήκη

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Περίπου 900 – 1000 έφηβοι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας την Παρασκευή 31 Μαρτίου πρόκειται να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα και χέρι-χέρι να μεταφέρουν το τελευταίο βιβλίο από την παλιά στη νέα και σύγχρονη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου που ήδη λειτουργεί στην περιοχή του Κουμπέ.

Το τελευταίο βιβλίο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου πρόκειται να μεταφερθεί στις νέες εγκαταστάσεις της στον Κουμπέ από χέρια εκατοντάδων μαθητών Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης μας που θα δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα που θα ξεκινάει από την παλιά βιβλιοθήκη που βρίσκεται στον περίβολο της Αγίας Βαρβάρας.

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, πραγματοποίησε συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων που θα συμμετάσχουν, το τμήμα της Τροχαίας Ρεθύμνης και τους Εθελοντές Σαμαρείτες και αποφασίστηκε από κοινού την Παρασκευή 31 Μαρτίου στις 11 το πρωί, να ξεκινήσει η συμβολική μεταφορά του τελευταίου βιβλίου, η οποία ουσιαστικά και θα ολοκληρώσει τη μετεγκατάσταση της βιβλιοθήκης.

Το βιβλίο που θα αποτελέσει το αντικείμενο μεταφοράς στην συμβολική αυτή κίνηση από τα παιδιά, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι «Το χρονικό μιας Πολιτείας» του Ρεθεμνιώτη συγγραφέα Παντελή Πρεβελάκη, έκδοσης 1937 και όχι το παλαιότερο όπως αρχικά είχε ειπωθεί, το οποίο αποτελεί μια έκδοση του 1498.

Στη μεταφορά αυτή θα συμμετέχουν το 1ο 2ο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο, το Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο και το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το οποίο και έχει αναλάβει και το μουσικό μέρος της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αφού το βιβλίο φτάσει στις εγκαταστάσεις της νέας βιβλιοθήκης, θ ακολουθήσουν τα «θυρανοίξια» του «ναού της γνώσης», από τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο.