Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

Το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1991. Για τρία χρόνια φιλοξενήθηκε σε αίθουσες που είχε παραχωρήσει το 1ο Γυμνάσιο στο λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Περισσότερα  

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θεωρούνται ένα εναλλακτικό είδος διδασκαλίας και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αφομοιώσουν αποδοτικότερα τη διδακτέα ύλη.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα  

Η πόλη μας

Το Ρέθυμνο είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού (περιφερειακής ενότητας) της Κρήτης και έδρα του μητροπολιτικού ομώνυμου Δήμου της περιφέρειας Κρήτης.

Το Ρέθυμνο  

πρόγραμμα εξετάσεων Μαΐου – Ιουνίου 2015

Ξεκινούν την Τρίτη, 19 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 οι ενδοσχολικές -προαγωγικές και απολυτήριες- εξετάσεις όλων των τάξεων Γυμνασίου – Λυκείου του Σχολείου μας.  πρόγραμμα   ύλη

Αιτήσεις εγγραφών για την Α΄ γυμνασίου σχολ. έτους 2015-2016

Οι γονείς ή κηδεμόνες των μαθητών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για την Α΄ τάξη του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου για το σχολικό έτος 2015-2016, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου κατά το χρονικό διάστημα από 10 Μαΐου έως και 31 Μαΐου 2015 (ώρες 08:30 π.μ.-13:30). Η διαδικασία επιλογής θα πραγματοποιηθεί την […]

Εόρτια Μουσικών Σχολείων 2015

    Τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 πραγματοποιούνται τα καθιερωμένα πλέον Εόρτια Μουσικών Σχολείων στα Χανιά υπό την αιγίδα της Καλλιτεχνικής Επιτροπής Μουσικών Σχολείων. Στην εκδήλωση συμμετέχουν τα Μουσικά Σχολεία της Κρήτης.

Ρεσιτάλ πιάνου

Οι καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου, Σούλα Τσαούσογλου και Ρίκα Χαλκιαδάκη, ερμηνεύουν έργα του Γαλλο-Πολωνού συνθέτη, Frédéric François Chopin, ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού στη μουσική και από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής του.