Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου

Το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου ιδρύθηκε το 1991. Για τρία χρόνια φιλοξενήθηκε σε αίθουσες που είχε παραχωρήσει το 1ο Γυμνάσιο στο λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Περισσότερα  

Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θεωρούνται ένα εναλλακτικό είδος διδασκαλίας και δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές να αφομοιώσουν αποδοτικότερα τη διδακτέα ύλη.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα  

Η πόλη μας

Το Ρέθυμνο είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού (περιφερειακής ενότητας) της Κρήτης και έδρα του μητροπολιτικού ομώνυμου Δήμου της περιφέρειας Κρήτης.

Το Ρέθυμνο  

Ρεσιτάλ πιάνου

Οι καθηγήτριες του Μουσικού Σχολείου, Σούλα Τσαούσογλου και Ρίκα Χαλκιαδάκη, ερμηνεύουν έργα του Γαλλο-Πολωνού συνθέτη, Frédéric François Chopin, ενός από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του ρομαντισμού στη μουσική και από τους μεγαλύτερους πιανίστες της εποχής του.    

“Σαν τον παλιό καλό καιρό”

Πρόσκληση στην εκδήλωση του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου προς τιμή του Ρεθεμνιώτη λυράρη Γεράσιμου Σταματογιαννάκη    

Eκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο

Tο Σχολείο μας θα συμμετάσχει, με μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, στο κοινό εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό πρόγραμμα “ΠΡΟΩΘΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΣΤΗΝ Β/ΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΡΗΤΗΣ & ΚΥΠΡΟΥ” που διοργανώνει, από 26 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2015, η  Σχολική Σύμβουλος Θετικών Επιστημών Δυτικής Κρήτης κ. Μαρία Καλαθάκη! για το πρόγραμμα εδώ!  με αφορμή το παραπάνω πρόγραμμα θα συμμετέχουμε και στο 4ο […]

Φεβρουάριος…

Καλό μήνα!!! και… εκτός από το ότι “ο ουρανός γέμισε κομφετί και σερπαντίνες…“ , όπως βλέπετε και στο ημερολόγιο του Σχολείου μας, δεν ξεχνάμε πως για το Λύκειο ξεκίνησε το Β ΄τετράμηνο (εν αναμονή των βαθμών του Α΄ τετραμήνου), για δε το Γυμνάσιο είναι ο τελευταίος μήνας του Β΄ τριμήνου (μήνας διαγωνισμάτων). για αυτόν τον μήνα  έχουν […]