Εκπαιδευτικές δράσεις του Σχολικού Συμβούλου Μουσικών ΠΔΕ Κρήτης σε συνέργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών:  β΄κύκλος:  Μάρτιος 2017

Εκπαιδευτικές δράσεις του Σχολικού Συμβούλου Μουσικών ΠΔΕ Κρήτης σε συνέργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: β΄κύκλος: Μάρτιος 2017

H διοίκηση της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (K.O.A.), δέχτηκε να συμπεριλάβει για μια ακόμα φορά στα πλαίσια του προγράμματος “ΕΠΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΑΙΓΑΙΟ”, το project που σχεδιάσαμε και που σαν σκοπό έχει το άνοιγμα των Μουσικών μας Σχολείων στις τοπικές κοινωνίες καθιστώντας τα φορείς πολιτισμού!

Τα Μουσικά Σχολεία της Περιφέρειας Κρήτης σε συνεργασία με την Κ.Ο.Α. προσφέρουν την ευκαιρία σε όλους τους σπουδαστές και καθηγητές συμφωνικών μουσικών οργάνων οι οποίοι σπουδάζουν (ή διδάσκουν) σε Μουσικά Σχολεία Μουσικές σχολές και Ωδεία, να συμμετάσχουν σε κύκλο βιωματικών σεμιναρίων, αλλά και στους άλλους μαθητές (μη μουσικούς) να έρθουν σε επαφή με την μοναδική εμπειρία της συνεργασίας και συλλογικότητας με εργαλείο τη μουσική, με τον μοναδικό τρόπο όπως επιμελούνται κορυφαίοι μουσικοί της χώρας μας.

Το φετινό πρόγραμμα (β’ κύκλος) υλοποιείται σε συνέχεια εκείνου του 2014 το οποίο είχε τεράστια επιτυχία και αποτελεί πλέον «μοντέλο» εφαρμογής και σε άλλες περιφέρειες, διαφοροποιείται δε σε σχέση με τις οικογένειες μουσικών οργάνων, καθώς συμπεριλαμβάνει εκτός από τα έγχορδα, επιπλέον τα ξύλινα και τα χάλκινα πνευστά!

Έτσι, οι μουσικοί του κουαρτέτου εγχόρδων, οι μουσικοί του κουϊντέτου ξύλινων πνευστών και οι μουσικοί του κουϊντέτου των χάλκινων πνευστών (metallon) της Κ.Ο.Α. θα πραγματοποιήσουν workshops, συναυλίες και εκπαιδευτικές δράσεις*, ΔΩΡΕΑΝ!!

(* Ο β΄κύκλος της συνεργασίας με την Κ.Ο.Α. πραγματοποιείται στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο ενώ σύντομα προγραμματίζεται ο γ΄κύκλος, αποκλειστικά στα Χανιά!)

Περισσότερα εδώ: http://symvoulosmousikon-koa.weebly.com

Δηλώσεις συμμετοχής εδώ: http://symvoulosmousikon-koa.weebly.com/sigmaepsilonmuiotanualpharhoiotaalpha-sigmaupsilonmuphi-omicronrhogammaalphanuomeganu.html