Απονομή βραβείων για τα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαδικτυακό παιχνίδι για τον εορτασμό της Αρκαδικής Εθελοθυσίας

Απονομή βραβείων για τα σχολεία που διακρίθηκαν στο διαδικτυακό παιχνίδι για τον εορτασμό της Αρκαδικής Εθελοθυσίας

ραγματοποιήθηκε, σήμερα, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης η απονομή των βραβείων στα σχολεία, που διακρίθηκαν στο 4o διαδικτυακό παιχνίδι γνώσεων για την επέτειο του Αρκαδίου, που συνδιοργάνωσαν  η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης , η Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου και ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Σύνδεσμο  Φιλολόγων Ν. Ρεθύμνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού της 155ης Επετείου της Αρκαδικής Εθελοθυσίας. Στα έξι Σχολεία, που διακρίθηκαν, (τρία από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και τρία από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), απονεμήθηκαν ως βραβείο ηλεκτρονικοί υπολογιστές δωρεά της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου και των Δήμων Ρεθύμνης, Αγίου Βασιλείου, Αμαρίου, Ανωγείων και Μυλοποτάμου.

Η απονομή των βραβείων στα σχολεία, που διακρίθηκαν, πραγματοποιήθηκε ως εξής:

Σχολεία Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης

1η Θέση: Δημοτικό Σχολείο Σπηλίου με την Ομάδα « Μπουρμπάδες» και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Ειρήνη Κονσολάκη. Την απονομή έκανε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, κ. Ευγένιος.

2η Θέση: 14ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου με την Ομάδα «Κυνηγοί» και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Μαρία Ψαρρού. Την απονομή έκανε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή.

3η Θέση: 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρεθύμνου με την Ομάδα «Κεραυνοί» και υπεύθυνο εκπαιδευτικό τον κ. Κυριάκο Δροσάκη. Την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Μαρινάκης.

Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

1η Θέση: Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου με την Ομάδα «Χορδές, Πλήκτρα και Δοξάρια γίναμε μαλλιά Κουβάρια» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους  κ.κ. Ηλία Πίτερη και Φώτη Παπαδόπουλο. Την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αγίου Βασιλείου και υπεύθυνος Παιδείας, κ. Αντώνης Τσουρδαλάκης.

2η Θέση: Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου με την Ομάδα «Μπουρλοτιέρηδες» και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Μαρία Μανιουδάκη. Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου, κ. Μανόλης Ψαρουδάκης.

3η Θέση: Λύκειο Περάματος με την Ομάδα «Μπουρλοτιέρηδες (το ίδιο ως άνω) και υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κα Όλγα Βάρελη και κα Μάγδα Αρβανιτίδου. Την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης και υπεύθυνος Παιδείας, κ. Γιώργος Γεωργαλής.

 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε εκ μέρους του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Ρεθύμνου ο κ. Φώτης Παπαδόπουλος, τιμήθηκαν για τη συμβολή τους  οι εκπαιδευτικοί – συντελεστές του διαδικτυακού παιχνιδιού κ. Νίκος Δερεδάκης (δημιουργία γρίφων για τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης) , κ. Ηλίας Λουλούδης, (δημιουργία γρίφων για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) και ο κ. Μανόλης Μεταξάκης, ο οποίος είχε την ηλεκτρονική εποπτεία και τεχνολογική υποστήριξη του διαδικτυακού κυνηγιού. Όπως έγινε γνωστό από την επόμενη χρονιά την ευθύνη για τη δημιουργία των γρίφων θα έχουν πλέον ο νικητήριες ομάδες των μαθητών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή τιμητικών διακρίσεων στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των Ομάδων, που διακρίθηκαν στο Παιχνίδι, από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Λάμπρο Καρβούνη και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου, κ. Γιάννη Γαζανό.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

« Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι μας να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου μας και τη σημασία συμβόλων αυτής, όπως το Ολοκαύτωμα της Ιεράς Μονής Αρκαδίου. Αξιοποιώντας την τεχνολογία με την οποία είναι πλέον εξοικειωμένη η νέα γενιά μπορούμε να κάνουμε τους μαθητές μας κοινωνούς της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Μέσα από το διαδικτυακό παιχνίδι κυνηγιού για το Αρκάδι οι μαθητές των Δημοτικών, των Γυμνασίων και τον Λυκείων του Νομού μαθαίνουν την ιστορία του τόπου μας με ένα τρόπο ξεχωριστό, που συνδυάζει τη γνώση με την ψυχαγωγία. Το γεγονός της μεγάλης συμμετοχής των μαθητών σε αυτό το παιχνίδι, δικαιώνει το Θεσμό αυτό και υποδηλώνει την ανάγκη να συνεχιστεί στο μέλλον και το παράδειγμά του να ακολουθηθεί και για άλλα σημαντικά ιστορικά γεγονότα του τόπου μας. Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, στους εκπαιδευτικούς τους και ασφαλώς στους εκπαιδευτικούς, κ.κ. Ν. Δερεδάκη, Ηλία Λουλούδη και Μ. Μεταξάκη, που εργάστηκαν για την υλοποίηση αυτού».

https://www.rethemnosnews.gr/rethymno/667432_aponomi-brabeion-gia-ta-sholeia-poy-diakrithikan-sto-diadiktyako-paihnidi-gia-ton