ΕΟΡΤΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

  	ΕΟΡΤΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝΜε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα και μια συναυλία αξιώσεων πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 10 Μαΐου τα «Εόρτια των Μουσικών Σχολείων» με τη συμμετοχή των αντίστοιχων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων Ρόδου, Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Κρήτης στα Περβόλια σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, όπου οι μαθητές των Μουσικών Σχολείων προκάλεσαν αισθήματα συγκίνησης, ενθουσιασμού και περηφάνιας με τη δημιουργική φρεσκάδα της νιότης τους.

Τα σύνολα παραδοσιακής και ευρωπαϊκής μουσικής των σχολείων παρουσίασαν μέρος της δουλειάς τους, η οποία πραγματοποιείται κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά με κατάθεση ψυχής μαθητών και εκπαιδευτικών. Για άλλη μια φορά η εμφάνιση των Μουσικών Σχολείων κατέδειξε τη σημαντική προσφορά τους στην Παιδεία και τον Πολιτισμό της πατρίδας μας, αλλά και τον κοινωνικό χαρακτήρα τους, ειδικά τη σημερινή δύσκολη και άγονη εποχή.

Η κοινή εμφάνιση και των τεσσάρων σχολείων στο τέλος κάθε θεματικής ενότητας απέδειξε πως το πνεύμα συνεργασίας και η αγάπη για την τέχνη μόνο θετικά αποτελέσματα μπορούν ν’ αποδώσουν, απόδειξη η ενθουσιώδης ανταπόκριση και το ζεστό χειροκρότημα του κοινού.

Δίνοντας ραντεβού για τα επόμενα εόρτια (2015), δώσαμε και την υπόσχεση πως θα συνεχίσουμε -με όλες τις δυνάμεις μας- μαζί με τους μαθητές και τους γονείς τους την προσπάθεια για τη ποιοτική αναβάθμιση – ανάπτυξη των Μουσικών Σχολείων, προσβλέποντας στην καλλιέργεια στενότερων σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και στην έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη της πολιτείας.

Σπυρίδων Ραφτάκης, εκπαιδευτικός – μουσικός